Arborvitae Arborvitae (Canada)

Location:
Canada

De ce Canada?

Arborvitae este un copac uriaș originar din pădurea ecuatorială temperată din Pacificul de nord-vest.

Arborvitae

Arborvitae Thuja plicata

Cum Funcționează?

Arborvitae este un copac robust, veșnic verde, cunoscut și sub denumirea de cedru roșu occidental. Fiind însă o specie de tuia, Arborvitae face parte din familia chiparosului, nu a cedrului. Arborvitae poate crește până la 70 m înălțime. Unii astfel de copaci pot să trăiască cu mult peste o mie de ani, cel mai bătrân existent având în prezent 1460 de ani. Arborvitae respinge insectele, inclusiv termitele.

Americanii nativi utilizează Arborvitae de generații. În trecut, lemnul era utilizat pentru a construi ambarcațiuni, totemi și locuințe. Rădăcinile și scoarța puteau fi utilizate pentru a realiza alte articole precum coșuri, frânghii și împletituri. Cedrul roșu occidental era ideal pentru astfel de proiecte datorită compoziției sale chimice și capacității de a ține la distanță insectele, ceea ce reducea la minimum deteriorarea și maximiza rezistența.

Uleiul esențial se produce prin distilarea cu vapori a lemnului. Pentru producerea uleiului se folosesc rumegușul și alte deșeuri lemnoase rămase după prelucrarea cherestelei, existând astfel garanția că niciun copac nu este tăiat inutil numai în scopul producerii de uleiuri.

Responsabilitate față de mediu și aprovizionare durabilă

Industria lemnului pentru construcții asigură de zeci de ani aprovizionarea cu materie primă pentru uleiul de Arborvitae. Industria lemnului Arborvitae pentru construcții este foarte bine gestionată și durabilă, dar, din nefericire, în trecut, deșeurile, cum ar fi rumegușul, erau arse. Acum, totuși, prin parteneriat cu industria, rumegușul respectiv este distilat în uleiul esențial Arborvitae. Putem utiliza acest material rezidual într-un scop minunat, furnizându-vă în mod durabil și responsabil acest ulei esențial mulți ani de acum înainte.

commentaires

0 commentaires

Ajouter à la conversation

  • Filtrer les commentaires par:

Veuillez vous connecter pour commenter

S'identifier
Poster un commentaire

Cet article a-t-il été utile?